Å være frivillig skaper gode vennskap!

Det er sosialt og kjekt, du møter hele tiden nye folk, og man blir en del av et fellesskap som jobber mot samme mål – å lage en folkefest for byen sin! 

 21. – 24. juli 2019 kommer Tall Ships Races til Bergen for femte gang. Slike arrangementer hadde ikke vært mulig å gjennomføre uten hjelp fra engasjerte og dugnadsglade mennesker. En novemberkveld møtte vi en artig gjeng som har vært med å lage folkefest flere ganger tidligere. De møttes da de var frivillige under de varme sommerdagene i 2014. Alle var på samme gruppe – riggegruppen.   -Det var ikke slik at man skulle være på samme plass hele tiden, man fikk muligheten til å rullere og prøve andre oppgaver, sier Sigrunn-Iren.   -Vi ble kalt for “potetgruppen”, skyter Siv Beate inn. Om formiddagen var det informasjon, om ettermiddagen trengte de noen i Håkonshallen, og da sto jeg der og serverte champagne til kapteinene og tok imot gjester, og så var jeg og hjalp de unge med forskjellig leker. Det var veldig kjekt! 

“Supergruppen” 

-Vi er 9 stykker fra den opprinnelige jobbgruppen som holder sammen ennå, sier Jan.   Gjengen møtes jevnlig. Da går det som regel i litt mat og masse god stemning! De har blant annet tilbrakt flere kvelder sammen på naustet til Trygve.  -Vi har også en gruppe på Snapchat, “Supergruppen”, legger de til og ler.  

Gode minner 

Festivalen førte ikke bare med seg nye vennskap. De erfarte også minnerike dager som satte seg i hukommelsen.  – Det beste jeg husker fra siste Tall Ships Races var siste kvelden da vi var ferdig, og satt utpå bryggen. Det aulet av folk alle steder, fyrverkeri, og en fantastisk solnedgang. Alle gikk rundt og smilte – det var en stemning som var helt utrolig, sier Terje.   -Musikken og arrangementet i det heile tatt var helt magisk. Og så frivilligfesten på søndagen! Legger Trygve til. 

Tall Ships Races Bergen 2019 

På spørsmålet om hva det beste er med å være frivillig under Tall Ships Races, er alle enige om at det er en fantastisk opplevelse. Samtidig er det selvsagt mye jobb, og det er avgjørende at alle er sitt ansvar bevisst. – Det er sosialt og kjekt, du møter hele tiden nye folk, og man blir en del av et fellesskap som jobber mot samme mål – å lage en folkefest for byen sin! Det er en grunn til at vi er med å bidra år etter år, det er utrolig gøy!, sier Sigrunn-Iren.  – Vi har også meldt oss på til neste år!  

Neste års folkefest trenger deg også! Bli med på moroa ved å melde deg på som frivillig her: https://tallshipsbergen.no/bli-frivillig-tall-ships-races-bergen-2019/  

 

Vi trenger flere frivillige! Førstkommende mandag, 26. november kl 18.00 – 20.00, blir det frivilligsamling med informasjon om hvordan vi ligger an med planleggingen av neste års arrangement. Møtet holdes i DNB sine lokaler i Solheimsviken. Her kan du melde deg på samlingen. Vel møtt!   Skrevet av: Karolina Sadowska og Guro Jåstad Foto: Karolina Sadowska    

© The Tall Ships Races Bergen 2019 2018