Bli frivillig

Et stort arrangement trenger mange flinke folk. Som frivillig er du en viktig brikke i puslespillet som skal gjøre Bergen til den beste vertshavnen i The Tall Ships Races, og som gir gjestene i Vågen og mannskapet på skutene en opplevelse de aldri vil glemme. Du er del av en gjeng på over 300 engasjerte og flotte mennesker. Små og store oppgaver skal løses, så her trengs det pågangsmot og et stort smil. På denne siden ser du noen av oppdragene du kan få som frivillig under The Tall Ships Races.

Påmeldingsskjema finner du i lenken nedenfor. Dersom du er usikker på hva du skal velge kan du krysse av for «Annet», så finner vi relevante oppgaver til deg. Alle frivillige jobber tre vakter hver.

Merk: Liaison, Crew Friend, Frivilligsenter og Ferieklubben er allerede fylt opp. Det er derimot særlig behov for trivselsvakter og riggere.

Opprigg og nedrigg

Hjelpe til med mindre rigger til arrangementer eller i festivalområdet. Profesjonelle leverandører har ansvar for all den tekniske infrastrukturen, og i tillegg kan vi trenge bærehjelp og teknisk assistanse når oppgaver oppstår. 

Trivselsvakt (18 års grense)

Være vakt på området, svare på spørsmål fra publikum, passe på at alle har det sikkert og trivelig på festival.

Frivilligsenteret

Frivilligsenteret er stedet hvor de frivillige kan samles og ta en pause med mat under dagene. Frivillige her skal registrere, koordinere, dele ut utstyr og servere mat til de over 300 frivillige som er med å gjøre en hederlig innsats under arrangementet, svare på det de måtte ha av spørsmål og sørge for at senteret er rent og ryddig.

Mannskapssenteret

Mannskapssenteret er stedet hvor mannskap og medseilere kan trekke seg tilbake. Her vil du hjelpe til med påmelding og informasjon om aktiviteter som for eksempel turer til Ulriken, Fløyen og Stoltzekleiven, fotballturnering på Møhlenpris, tautrekkingskonkurranse på Bryggen, andre sportsaktiviteter og Crew Party.

Liaison

Som liaison blir du bindeleddet mellom seilskute og vertshavn. Du har daglig kontakt med skuta og er disponibel under hele besøket. Arbeidsmengden varierer fra skute til skute, men noen av hovedoppgavene er å sjekke om skutene trenger forsyninger eller annet fra land, vise dem vei til mannskapssenter, fasiliteter og andre nyttige steder i byen. Språk: Norsk/engelsk og om mulig språket fra skutas hjemland. Alder: Over 25 år.

Crew Friend

Crew Friend assisterer liaisonene, og har spesielt kontakt med medseilerne om bord. Du informerer om tilbud, aktiviteter, turer, Crew Parade, Crew Party og andre arrangementer på land, samt hjelper med påmelding og frammøtesteder. Som Crew Friend blir du kjent med medseilere fra hele verden. Språk: Norsk/engelsk og om mulig språket fra skutas hjemland. Alder: 15-25 år.

Publikumsinfo

Det settes opp flere informasjonstelt i festivalområdet, og her trenger vi dyktige folk som kan håndtere alle mulige henvendelser smilende og imøtekommende. Du vil hjelpe med programinfo, spørsmål om skuter og utstillere, og blir The Tall Ships Races Bergen sitt ansikt utad mot publikum og skutemannskaper.

Arrangement

Det vil være aktiviteter på arrangementsområdet som involverer publikum, fra barn til voksne og eldre, og du kan være med og hjelpe med gjennomføringen. Dette er alt fra håndverksaktiviteter på Bradbenken og Festningskaien, og aktiviteter for barn og ungdom på Koengen.

Support

Under store arrangementer skjer det mye som må fikses underveis. Det er ikke alt som kan planlegges, og da trenger vi fleksible mennesker som kan ta i et tak der det trengs. Det er ingen faste oppgaver, men du kan forvente et høyt arbeidstempo med mange ulike oppdrag. Du kan for eksempel hjelpe til med mindre rigger til arrangementer eller i festivalområdet. I tillegg kan vi trenge bærehjelp og teknisk assistanse når oppgaver oppstår. Profesjonelle leverandører kommer til å ha ansvar for all den tekniske infrastrukturen. 

Vi ser frem til å ha deg med på laget!

© The Tall Ships Races Bergen 2019 2018