Vår miljøprofil

Vi i The Tall Ships Races Bergen har valgt å gjøre en innsats for å fremme bærekraftig utvikling på havet og gjøre vårt beste for å redusere arrangementets miljøbelastning, ta vare på naturen og ta vare på livet i havet. Vi vil være en ansvarlig arbeidsplass, samt arbeide for en stadig forbedring av miljøbeskyttelsen. The Tall Ships Races Bergen 2019 er tildelt Miljøgodkjent arrangement, en utmerkelse for arrangører som aktivt vil jobbe for å redusere arrangementets miljøbelastning. Ordningen driftes av Foundation for Environmental Education (FEE) Norway, som fremmer utdanning for bærekraftig utvikling. Les mer om godkjennelsen her.

Et bedre miljø, et renere hav og en lysere fremtid er noe som krever et godt samarbeid. Vi har alle et samfunnsansvar, både vi som arrangører og de som kommer for å få med seg arrangementet. Sammen kan vi sørge for at The Tall Ships Races Bergen 2019 gjennomføres etter gode prinsipper, og samtidig bidrar til å skape en holdningsendring og bevisstgjøring blant flere.

Avfallssortering og håndtering
Vi gjør vårt ytterste for å sørge for at alt avfall fra arrangementet blir samlet opp, sortert og resirkulert. Vi samarbeider med BIR Bedrift som tar seg av gjenvinning, og avfallsstasjoner vil bli plassert rundt om på arrangementsområdet.

Engangsartikler og plast
I samarbeid med Bergen kommune jobber vi med å finne andre alternativer til engangsartikler. Målet er å bruke så lite engangsartikler som mulig, og vi skal gjøre vårt beste for å unngå engangsartikler av plast.

Blått Hav
Blått Hav er et pilotprosjekt startet i forbindelse med The Tall Ships Races Bergen 2019. Blått Hav jobber for å skape bevissthet og engasjement blant barn og ungdom rundt utfordringer med miljø og bærekraftig utvikling knyttet til havet. Fokuset ligger på å finne nye løsninger for et bærekraftig hav, en bærekraftig maritim næring og for et BLÅTT HAV. Bergen Kommune, Bergen Havn, The Dale Oen Experience, Accel og flere andre aktører støtter prosjektet, og ønsket er å inkludere så mange som mulig i tiden som kommer framover.

Les mer om Blått Hav

Foto: Eivind Senneset

Hvordan kan du som besøkende bidra?

Det er viktig at alle er bevisst på sitt eget ansvar vi oppfordrer alle besøkende til å bidra. Her er 4 enkle ting man selv kan gjøre for å redusere klimagassutslipp og skåne miljøet.

1. Transport
Vi anbefaler alle besøkende å reise kollektivt, med sykkel eller til fots, til og fra arrangementet. Bergen har et godt kollektivtilbud og miljøsparende tiltak som for eksempel Bergen Bysykkel. Deler av Bergen sentrum i området rundt Bryggen, vil i tillegg være stengt for normal biltrafikk under arrangementet. Sett heller derfor bilen igjen hjemme og nyt sommerdagene under The Tall Ships Races Bergen 2019 med god samvittighet.

2. Mat
Under The Tall Ships Races Bergen vil det bugne av mat- og drikketilbud og varierte og deilige smaksopplevelser. Er det festival og ferie er det lov å kose seg litt ekstra, men vi oppfordrer alle til å tenke over å redusere matsvinn. Det er heller bedre å forsyne seg flere ganger. I tillegg vil det være mange gode tilbud av vegansk, vegetar, økologisk, kortreist og fairtrade mat og drikke – se gjerne etter dette hvis du ønsker å bidra enda mer for miljøet.

3. Gjenvinning
Gjenvinning av avfall er en avgjørende del for vår miljøstrategi. Det vil finnes avfallsstasjoner over hele festivalområdet med sortering av papir, plast og restavfall. Bruk disse og pass på å kaste bosset i rett bosskasse – da blir vi glade!

4. Gjenbruk
Vi oppfordrer alle besøkende å ta med sin egen vannflaske til gjenbruk. Det vil finnes stasjoner rundt på hele arrangementsområdet med gratis drikkevann til alle besøkende. I tillegg vil flere av matserveringsstedene på området, ha rabatterte priser på kaffe og varm drikke for de som tar med sin egen kaffekopp.

© The Tall Ships Races Bergen 2019 2019