The Tall Ships Races Bergen

For femte gang har Bergen fått æren av å være offisiell vertskapshavn for The Tall Ships Races. 21. – 24. juli 2019 vil byen igjen fylles med de største og vakreste seilskutene i verden.

Vi har en lang tradisjon og et godt rykte som vertskapsby for internasjonale og offentlige arrangementer. Den varme og vennlige atmosfæren, gjestfriheten og entusiasmen, kombinert med vakre omgivelser, gjør det spesielt for de internasjonale mannskapene å komme til Bergen.

Mannskapet

Hvert år er hundrevis av ungdommer med og seiler mellom vertshavnene, knytter nye vennskap, tilegner seg nye ferdigheter og får en opplevelse de sent vil glemme. Minst 50 % av mannskapet om bord på skutene må være ungdom i alderen 15-25 år. Selve hovedformålet med The Tall Ships Races er nemlig det at ungdom skal møtes i vennskapelig seilas på tvers av nasjonalitet, kultur, religion, kjønn og sosial bakgrunn. For noen er dette en livsforandrende opplevelse! 

Bergenserne og atmosfære

Dugnadsånd og samhold er noe som beskriver oss i byen mellom de syv fjell. Med de største og vakreste seilskutene i verden liggende til kai, og vår målbindende natur som bakteppe, skal vi over fire sommerdager kaste lys på viktige temaer som samhold, miljø og toleranse.

Lokale delikatesser, fengslende kulturinnslag, aktiviteter og praktfull musikk skal prege byen vår. De brosteinsbelagte gatene våre skal smykkes opp med parader og opplevelser i enestående bergensstil. Fra morgen til kveld skal vi sammen forføre tilreisende og de makeløse skipene med vår egen Statsraad Lehmkuhl i spissen. Vi, Bergens befolkning, skal spille hverandre gode, og hånd i hånd skal vi skape en folkefest du sent vil glemme.

Viktige aktører i The Tall Ships Races Bergen 

Sail Training International // The Tall Ships Races organiseres av Sail Training International. Organisasjonen har som formål å motivere, utvikle, og utdanne ungdom i alderen 15-25 år gjennom seiltrening ombord på skutene. Dette uavhengig av nasjonalitet, religion og sosial bakgrunn. Trykk på linken nedenfor for å lese mer om STI. Ved å trykke videre inn på siden “Sail On Board” finner du i tillegg mer informasjon om regattaen, vertshavnene, og hvordan du kan bli en del av The Tall Ships Races.

Norsk Seiltreningsallianse // En annen sentral aktør i denne forbindelse er Norsk Seiltreningsallianse. De gir norsk ungdom seilopplæring, i tillegg til å bidra med stipend til de som ønsker å ta del i regattaen. Du finner mer informasjon om deres arbeid ved å trykke på linken nedenfor.

© The Tall Ships Races Bergen 2019 2019