The Tall Ships Races Bergen 2019

For femte gang har Bergen fått æren av å være offisiell vertskapshavn for The Tall Ships Races. 21. – 24. juli 2019 vil byen igjen fylles med de største og vakreste seilskutene i verden.

Vi har en lang tradisjon som vertskap for internasjonale og offentlige arrangementer. Denne erfaringen har gitt byens gode rykte som vertskapsby. Den varme og vennlige atmosfæren, gjestfriheten og entusiasmen, kombinert med vakre omgivelser, gjør det spesielt for seilskutene å komme til Bergen.

tall_ships_races_bergen_fyrverkeri_statsraaad_lemkuhl

Bergen By

Handel, kystkultur og sjøfartstradisjoner er en viktig del av byens identitet. Bergen havn er både lokal, regional, nasjonal og internasjonal. Havnen har vært ett av landets viktigste vinduer ut, og er i dag blant Europas største, og er base for komplette klynger innen skipsfart og fisk.

Havet er sentralt for å løse globale utfordringer innen mat, klima, helse og energi. Dette gjør havforskning, havressurser og marine næringer til et av de aller viktigste satsingsområdene i vår tid, og Bergen Havn sin viktigste oppgave er å trygge effektiv og miljøvennlig sjøtransport, helt i tråd med The Tall Ships Races’ visjon. Bergen er tross alt Norges maritime hovedstad.

Bergenserne og atmosfære

De likte det de så da 500.000 lidenskapelige, entusiastiske og patriotiske Bergensere inviterte til folkefest i 2014. Dugnadsånd og samhold er noe som beskriver oss i byen mellom de syv fjell. Gjennom vår rike historie, kjenner vi verdien av å hjelpe hverandre og sammen jobbe for å oppnå store ting.

Med de største og vakreste seilskutene i verden liggende til kai, og vår målbindende natur som bakteppe, skal vi over fire sommerdager kaste lys på viktige temaer som samhold, miljø og toleranse. Lokale delikatesser, fengslende kulturinnslag, aktiviteter og praktfull musikk skal prege byen vår. De brosteinsbelagte gatene våre skal smykkes opp med parader og opplevelser i enestående bergensstil. Fra morgen til kveld skal vi sammen forføre tilreisende og de makeløse skipene med vår egen Statsraad Lehmkuhl i spissen. Vi, Bergens befolkning, skal spille hverandre gode og hånd i hånd skal vi skape en folkefest du sent vil glemme.

kostymer_kultur_tsrb_bergen_byspill
© Tall Ships 2018