Søndag 21. juli: Hva skjer i dag?

The Tall Ships Races Bergen er et stort arrangement – og her finner man noe for alle! Usikker på hva du har lyst til å se og gjøre under første festivaldag? Her kommer en liten oppsummering om hva søndagen har å by på!  

De første skutene kom allerede fredag, og har funnet seg godt til rette i Vågen. Dagen starter med innseilingen til de siste skutene i flåten, deriblant Mir, Gulden Leeuw, Lord Nelson, Georg Stage og vår egen Statsraad Lehmkuhl. Har du egen båt og lyst til å følge Statsraad Lehmkuhl innover byfjorden? Møt opp i båt ved Sotrabroen i 12.00-13.00 tiden.  

Festivalområdene på Bryggen, Festningskaien, Bradbenken, 
Holbergskaien og Koengen åpner kl. 10.00. Her blir det aktiviteter fra
morgen til kveld, og det aller meste er gratis!  

Cisne Branco. Foto: Guro Jåstad

Festivalen sparkes i gang med den offisielle åpningsseremonien. Her blir det taler ved ordfører Marte Mjøs Persen, representant fra Sail Training International og prosjektleder Morten Dahl Sebjørnsen. Bergen Shantykor, Hvide Seil samt vinnerne av årets MGP jr. Anna og Emma vil stå for underholdningen. 

På Bryggen scene kan du få med deg blant annet Bryggesjauerne og Ausekarane. Når du rusler forbi Bryggen er du kanskje så heldig å få med deg Åsalåten toraderlag, Seniordans, Bryggesjauerne og andre kulturinnslag fra pop up scenene ved Radisson Blu og Julehuset. 

Langs Bryggen ligger det mange flotte skuter. Ta en titt og hils på mannskapet – kanskje får du komme om bord. Lyst til å samle inn stempel fra skutene? Vi har stempelpass i infoboden på Bryggen!

Restaurantskutene Wylde Swan, Christian Radich og Alexander von Humboldt ll & Sørlandet holder åpent fra kl. 17. Kjøp plass om bord her, og nyt middagen på dekk i dag! Skutene har tak så ikke vær bekymret for eventuelt regn. En super mulighet til å støtte driften av de flotte skutene!

Koengen er fylt med opp med boder, scene, sandkasse og tivoli! Ta en tur innom her på dagtid for å få med deg Yngel-programmet med Soul Kidz, Zing Zang, Gutta og Anna & Emma samt kjøpe deg noe godt fra noen av matbodene. Etter kl. 17.00 starter første dag med Ferieklubben – vår egen musikkfestival. Ivo Lima, Derin, Halie og internasjonalt anerkjente Kakkmaddafakka sørger for å sette listen høyt for de kommende dagene!

Holbergskaien er et fantastisk sted å se den flotte innseilingen fra, og byr på et variert utvalg av aktiviteter. La poden ta en hoppedag hos FlipZone trampolinepark, slapp av ved serveringen eller se etter skjulte skatter hos Landåspikenes Bruktmarked. Her kan du også besøke vår skatepark, være med på “Beste Trick”-konkurransen kl. 16.00 og vinne fine premier! Les mer om skateparken her.

Vi vet at det er mange som sitter inne med en liten sjørøverdrøm! Lyst til å kle deg ut og ta del i maritime aktiviteter, eller bare vandre i artige omgivelser? Sjørøverlandsbyen på Bradbenken er stedet for deg! Fra kl. 10-19 blir det utstillinger, stands og aktiviteter for barn. Bli med på blant annet strikkebåtbygging, konkurranser og minikaptein-quiz. Det blir sjørøvermoro med Tidsreiser og du har mulighet til å møte og ta bilde med vår helt egne havfrue! Kom innom for å få sjørøvernavn, samle stempel fra skuter og få diplom.  

Like ved sjørøverbyen finner du også det store pariserhjulet, «ammekaféen» med stellerom, barnemat og gratis bleier, samt et område for hunder som også har lyst til å være med på festival og trenger en mat- og drikkepause!

Foto: Eivind Senneset

Last ned den offisielle appen for The Tall Ships Races Bergen 2019 for å få det beste ut av din festivalopplevelse! Her finner du kart, program, skuteoversikt og viktige oppdateringer. IPhone? Søk opp “TSR 2019” i App Store. Android? Last ned appen her

© The Tall Ships Races Bergen 2019 2019