Plastfisken i byfjorden

En plass for skaping

Den 14. juni ble elever ved 7. trinn på Møhlenpris Oppveksttun invitert av Blått Hav til å delta på 3. samling av Blått Hav Kreativ. En kreativ workshop med tema plastproblematikken i havet, på ett av de mest kreative stedene langs byfjorden i Bergen: Marineholmen Makerspace.

Marineholmen Makerspace er et fellesverksted for dem som liker å utforske, lære, lage, og skape. De tilbyr et stort lokale med alle mulige verktøy og tjenester som medlemmene deres kan bruke til å realisere ideér og prosjekter.

Unge Makers

Deltakerbarna fra Møhlenpris Oppveksttun er skarpe, kreative, og kritiske. Etter en kort introduksjon til dagens samling ble det tydelig at de er fult klar over hvilke miljø- og klimautfordringer vi står overfor.

Det er begrenset hva en gruppe 7. klassinger fra Bergen kan gjøre, men det stopper ikke dem fra å ville tvinge de voksne til å være mer bevisste!

Kreativitet er en av ungdommens største ressurser, og den kreativiteten tar de godt i bruk! Ved å ta grunne i utsagnet «Innen 2050 vil det være mer plast i havet enn fisk» ble det bestemt at barna skulle lage en enorm fisk av innsamlet plastmateriale.

Spiser Plasthvalen plastfisk?

Formålet ved samlingene under Blått Hav Kreativ er å bevisstgjøre og engasjere barn og ungdom, samt fremme deres kreative uttrykk. Plastfisken fra Møhlenpris stilles derfor ut for publikum under The Tall Ships Races Bergen 2019, som en del av Hval-utstillingen produsert under Blått Hav Kreativ i samarbeid med Fortunen Arkitektene.

Les mer om Blått Hav, Blått Hav-prosjektene, og utstillingene på http://www.blaathav.no

Bilder og tekst: Arvin Fard

© The Tall Ships Races Bergen 2019 2019