Mer hav, mindre plast!

Plastavfall fyller havene våre- så mye som 15 tonn hvert minutt. Dette påvirker ikke bare fugler, fisk, og sjødyr- men også oss. Hvis plastutslipp fortsetter i dette tempoet vil det innen 2050 være mer plast i havet enn fisk.

Et rent, bærekraftig, blått hav er viktig for oss- men spesielt viktig for de neste generasjonene. Blått Hav jobber derfor mot å sette fokus på dette problemet. Sammen med Miljøgruppen ved Rothaugen Ungdomsskole, Fortunen Arkitekter, og andre engasjerte aktører arrangerer vi pilotprosjektet Blått Hav Kreativ.

Bevisstgjøring, kreativitet, engasjement
Prosjektet søker å engasjere barneskolebarn og introdusere dem til miljø- og klimautfordringene i havet gjennom kreative aktiviteter. En livlig og engasjert 7. klasse på Møhlenpris er den første pilotklassen til å bli med i prosjektet.

Sammen med Fortunen Arkitektene har vi iverksatt planlegging av en enorm Hval-konstruksjon som skal pryde Bryggen under Tall Ships- dagene i sommer. Inspirert av den triste oppdagelsen av Plasthvalen på Sotra, konstrueres den interaktive utstillingen ved hjelp av ungdommene fra Rothaugen Skole. 

Klassen fra Møhlenpris bidrar med sine egne kreasjoner laget av eierløst marint avfall. Målet er å spre budskapet til publikum og besøkende ved folkefesten, og åpne øynene deres for en av dagens største utfordringer.

Opplev, lær, ta initiativ
Den 21. – 24. juli 2019 står Hval-utstillingen på Bryggen, like ved Radisson Blu. Ta turen, opplev skutene, og se Hvalen. Kanskje dere selv blir inspirert til å ta et tak for miljøet og gjøre havet blåere!

Følg Hval-utstillingen, pilotprosjektet Blått Hav Kreativ, og Blått Hav videre på www.blaatthav.no.

Tekst: Arvin Fard

 

 

 

 

Bilde 1: Elevene fra Møhlenpris diskuterer løsninger på utfordringene med plast i havet. 

Bilde 2: Elever fra Møhlenpris og Rothaugen sorterer plast fra Slurpen og undersøker om det finnes mikroplast i fisken.

 

© The Tall Ships Races Bergen 2019 2018