Mandag 22. juli: Hva skjer i dag?

For en herlig start gårsdagen var på The Tall Ships Races! Regnet bøttet til tider ned, men dette stoppet de færreste. Da Statsraad Lehmkuhl seilte inn kl. 14 var det tusenvis av mennesker å se langs Bryggen og Festningskaien.  

I dag er det tid for mannskapsparaden hvor sprudlende og fargerik ungdom vil fylle Bergens gater. Nesten 2000 mannskaper går fra Nyrkirkekaien til Koengen kl. 15.30. Når de ankommer Koengen er det tid for prisutdeling med kåringer fra blant annet mannskapsaktiviteter som arrangeres tidligere på dagen, innseilingen og mye annet! 

Til info; Sentrum vil bli delvis stengt kl. 15.00 – 17.00 grunnet gjennomføringen av paraden. Bruk Fløyfjellstunellen.

Ausekarane på Bryggen. Foto: Eivind Senneset

Fra Bryggen scene kan du få med deg Sjøforsvarets Shantykor Navy Vocalis, Midtun Pavillion Orkester, Eiken & Hoprekstad som synger Erik Bye og Regnbyen. Hvide Seil kan du få med deg kl. 17 på samme scene. Dette er en danseforestilling dedikert til The Tall Ships Races med koreografi av Magdalena From Delis. Forestillingen er inspirert av seiling og seilskuter og kostymene er laget av gamle seil fra Statsraad Lehmkuhl! Storm Weather Shanty Choir avslutter Bryggen-programmet.

På pop up scenene langs Bryggen kan du få med deg Fantango tangodans, Zamilla Orientalsk Dans og Midtun Pavillion Orkester ved Radisson Blu. Ved Julehuset kan du få med deg Shantykoret Cape Horn og Sjøforsvarets Shantykor Navy Vocalis.

I dag er andre dagen i historien at musikkfestivalen Ferieklubben arrangeres. Kl. 17 går årets vinnere av Eggstockfestival, Fucales, på scenen – etterfulgt av bergensduoen Finding Neo, Maria Træbakken og boy pablo! Lemaitre avslutter det hele med et show du absolutt ønsker å få med deg. Før Ferieklubben spilte de blant annet på Roskilde i Danmark.  

Ta turen innom Thai Food markedet som strekker seg til enden av Festningskaien. Koengen og Holbergskaien byr også på herlige delikatesser! Restaurantskutene er åpne i dag også! Lyst å spise i litt annerledes omgivelser og oppleve The Tall Ships Races på beste måte? Ta turen innom Wylde Swan, Christian Radich eller Alexander von Humboldt ll & Sørlandet. Billetter kan kjøpes her

Kakkamaddafakka på Koengen. Foto: Eivind Senneset

Det var ordentlig bra stemning på Holbergskaien i i går når det ble arrangert skatekonkurranse! I dag og i morgen kan du være med på skateskole mellom kl. 10-16 og hip hop konsert med Super G på Skur 14!

Åpningstider:
Sjørøverlandsbyen: kl. 10-19
Ammekafé: kl. 10-17
Hundekafé: kl. 10-17
Tivoli: kl. 10-20
FlipZone trampolinepark: kl. 10-20

16 år gamle Elias Heimann. Foto: Eivind Senneset

Last ned den offisielle appen for The Tall Ships Races Bergen 2019 for å få det beste ut av din festivalopplevelse! Her finner du kart, program, skuteoversikt og viktige oppdateringer. IPhone? Søk opp “TSR 2019” i App Store. Android? Last ned appen her.

© The Tall Ships Races Bergen 2019 2019