Bli i Bergen i sommer

Foto: Eivind Senneset

Ikke bestilt ferie i sommer? Fortvil ikke – Bergen har et endeløst tilbud med gratisaktiviteter og arrangementer for hele familien!

Det er så gøy når det skjer noe i by’n, og enda gøyere er det når det er gratis. Sitter du hjemme og gnir deg i hodet av fortvilelse fordi sommeren flyr forbi uten at du har gjort noe minneverdig? The Tall Ships Races og Bergen Spillfestival er her for deg og ønsker deg hjertelig velkommen til innholdsrike sommerdager.

Foto: Shtandart

The Tall Ships Races
The Tall Ships Races byr på noe for alle, enten du er 6, 19, 35 eller 74 år. Fra morgen til kveld blir det tjo og hei med konserter med alt fra Ausekarane til Kjartan Lauritzen til Anna & Emma fra MGP jr. Verdens flotteste skuter inviterer om bord og det blir strandaktiviteter på Koengen. Sjørøverlandsbyen på Bradbenken byr på blant annet sjørøverlek, havfruebesøk, leketatoveringer og underholdning for de yngste. Ta deg en rusletur forbi Bryggen, Festningskaien, Holbergskaien og Koengen 21. – 24. juli – det er utrolig mye gøy å få med seg helt gratis!

Under The Tall Ships Races stiller Bergen Spillfestival med flere artige aktiviteter for publikum fra kl. 10:00 til 16:00 på Koengen. Her finner du Lego, Scrabble og Jenga i stort format! I tillegg er de med på å arrangere sjakkturnering for de flotte mannskapene som kommer på besøk under dagene. Nysgjerrig på programmet? Det finner du her.

Bergen Spillfestival
Bergen Spillfestival har 23 års tradisjon og tar over stafettpinnen fredag 26. juli når skutene har seilt ut av Vågen. Frem til 4. august arrangeres alt fra Gaming og Bergensmesterskap i Fortnite til Norgesmesterskap i Super Smash og cafésjakk. Sistnevnte var der Magnus Carlsen kom inn som ung og relativt ukjent, og danket ut de eldre!

Nytt av i år er en barne- og ungdomsdel med turneringer, kurs, show og premier som er helt gratis å være med på – for både barn og foreldre. Gaming, VR-tegning, VR-gaming og game art utstilling med bidrag fra lokale spillutviklere er også noen av årets nykommere. AVS E-sport, Norges første E-sportskole på videregående nivå, er blant de som organiserer Gaming. I tillegg blir «Mestermøte» hvor en har mulighet til å utfordre blant andre pro gamer Hege «Hedje» Botnen i CS:GO. Spillfestivalen byr også på blant annet kortspill, brettspill, sjakkurs og fotballquiz gjennom dagene. Alt er gratis på dagtid og stedet er USF Verftet.

Dette er bare noen av de hundrevis av grunnene til å ta sommerferien i Bergen. #bliibergenisommer
© The Tall Ships Races Bergen 2019 2018